Тенденції та перспективи розвитку промисловості України - Федулова, Л.І. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Здійснено комплексний аналіз розвитку промисловості України та окреслено її роль і місце в реальному секторі економіки. Визначено тенденції галузевого розвитку промисловості у розрізі науково-технічного потенціалу, технологічної структури виробництва, захисту промислової власності. Вказано на основні причини, що обумовлюють зазначений стан вітчизняної промисловості та представлено прогнозні сценарії розвитку.
---------- Осуществлен комплексный анализ развития промышленности Украины и указана его роль и место в реальном секторе экономики. Определены тенденции отраслевого развития промышленности в разрезе научно-технического потенциала, технологической структуры производства, защиты промышленной собственности.
---------- A complex analysis of industry development in Ukraine has been made and its role and place in the real sector of economy has been identified. The trends in the development of industry by branch have been evaluated taking into account scientific and technical potential, technological pattern of production and protection of industrial property.
---------