Промисловість у системі національної безпеки України - Кічурчак, М.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Розглянуто загальні тенденції розвитку промисловості України від 1990-х pоків і початку XXI ст. та їх вплив на реалізацію національних інтересів. Визначено найважливіші пріоритети підтримання належного рівня безпеки і захисту національних інтересів у промисловості України та запропоновано практичні рекомендації щодо їх реалізації.
---------- Рассматриваются общие тенденции развития промышленности Украины с 1990 годов до начала XXI в., их влияние на реализацию национальных интересов. Определены главные приоритеты поддержки соответствующего уровня безопасности и защиты национальных интересов в промышленности Украины и предложены практические рекомендации по их реализации.
--------- The article investigates general tendencies of industry development in Ukraine since 1990 till the beginning of the XXI century and their influence on realization of national interests. The author has determined basic priorities for supporting an adequate level of security and of national interests protection in Ukrainian industry and has proposed practical recommendations on their realization.
-----------