Українська революція 1917–1921 рр. у політиці формування національної пам’яті в 2007–2010 рр. - Верстюк, В.; Скальський, В. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2010)
На основі офіційних документів органів влади висвітлюється сучасна політика формування національної пам 'яті в Україні щодо подій Української революції 1917-1921 рр. На основе официальных документов органов власти реконструирована современная политика формирования национальной памяти в Украине относительно событий Украинской революции 1917-1921 гг. In this article is analysed the policy of memory in Ukraine in 2007—2010 about Ukrainian revolution 1917-1921 and celebration in honour of its participants. Authors used the official records of organs of power.