Розвиток української національної ідентичності на Наддніпрянщині у 1917 — на початку 1919 рр.: галицький чинник - Басара-Тиліщак, Г. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2010)
Аналізуються особливості розвитку української національної ідентичності на Наддніпрянщині у період Української революції. Розглянуто участь галичан у поглибленні процесу національного самоусвідомлення та поширенні соборницьких настроїв у середовищі української провінційної громади. Анализируются особенности развития украинской национальной идентичности во время Украинской революции. Рассмотрено участие галичан в углублении процесса национального самосознания и распространении соборнических настроений в украинской провинциальной среде. The article gives an insight on the peculiarities of the development of the Ukrainian national identity. The role of the political and the sociocultural influences of the Halychyna's factor in the process of national identification is being revealed.