Пріоритети соціально-економічної політики Гетьманату Павла Скоропадського - Осташко, Т. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2010)
Розглядаються головні напрямки соціально-економічної політики урядів Української Держави, зокрема у сфері земельних відносин, формування фінансової та банківської системи, спрямовані на подолання економічної залежності від Центральних держав, ліквідацію продовольчої кризи і безробіття, мінімізацію страйків, створення та зміцнення класу хліборобів. Рассматриваются главные направления социально-экономической политики правительств Украинской Державы, в частности в сфере земельных отношений, формирования финансовой и банковской системы, направленные на преодоление экономической зависимости от Центральных государств, ликвидацию продовольственного кризиса и безработицы, минимизацию забастовок, создания и укрепления класса хлеборобов. Main directions of development of socio-economic policy of governments of the Ukrainian State are examined in the article, in particular in the field of the landed relations, formings of the financial and bank system, directed on overcoming of economic dependence on the Central states, overcoming of food crisis and unemployment, minimization of strikes, creation and strengthening of class of farmers.