Етнополітичний фактор в політиці Директорії УНР - Устименко, В. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2010)
Досліджується політика Директорії УНР та її урядів щодо національних меншин. З'ясовується комплекс проблем, які доводилось вирішувати та особливості формування державної етнонаціональної політики в залежності від зміни поглядів її політичних лідерів. Исследуется политика Директории УНР и ее правительств относительно национальных меньшинств. Выясняется комплекс проблем, которые приходилось решать, а также особенности формирования государственной этнонациональной политики в зависимости от изменения взглядов ее политических лидеров. In the article the question is about Directory UNR policy and it’s governments in regard to national minorities. It is founding out the complex of problems, which were to solve and special features of forming state ethnonational policy depending on it's political leaders views changes.