Правосвідомість селянства Чернігівщини за доби Української революції 1917–1921 рр. - Едкіна, І. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2010)
Висвітлюється специфіка правосвідомості селянства Чернігівської губернії за доби революції 1917 р. Простежується боротьба двох тенденцій: прагнення до вирішення соціальних проблем на основі рішень нових легітимних органів влади та деструктивної правової поведінки селян. Рассматривается специфика правосознания крестьянства Черниговской губернии в период революции 1917 г. Прослеживается борьба двух тенденций: стремление к решению социальных проблем на основе решения новых легитимных органов власти и деструктивной правового поведения крестьян. The peculiarity of conscientiousness of peasants in Chernigiv district during the period of revolution in 1917 is analysed in the article. The struggle between two trends: desire to solve social problems, based on the decisions of the new legal power branch and legal conduct of peasants, is traced.