Інформаційний простір підприємства як об'єкт управління - Чала, О.В. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
В статті розглядається сутність правила і передумови побудови процесів для реалізації процесно-орієнтованого управління якістю на промисловому підприємстві. Запропоноване визначення процесу управління якістю, а також багаторівневу структуру процесу виробництва промислової продукції. Узагальнено та доповнено перелік правил щодо побудови процесів промислового підприємства для системи управління якістю. В статье рассматривается сущность, правила и предпосылки посгроения процессов для реализации процесно-ориентированного управления качеством на промышленном предприятии. Предложено определение процесса управления качеством, а также многоуровневая структура процесса производства промышленной продукции. Обобщен и дополнен перечень правил построения процессов промышленного предприятия для системы управления качеством. Essence is examined in the article, governed and pre-conditions of construction of processes for realization of processing-oriented management quality on an industrial enterprise. Determination of process of quality management, and multilevel structure of process of production of industrial goods, is offered. Generalized and complemented list of rules of construction of processes of industrial enterprise for control the system by quality.