Системна концепція для розроблення інформаційних технологій відбору і оброблення різнорідних данних від об'єктів дослідження - Микитин, Г.В.; Сікора, Л.С. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
Запропоновано системну концепцію для розроблення інформаційних технологій відбору і оброблення різнорідних даних з врахуванням задач вимірювання, контролю, діагностування, розпізнавання, прогнозування параметрів об'єктів. The system concept was propound for the development of information technology selection and processing of heterogeneous data in view of problems of measurement, control, diagnosis, recognition, prediction parameters of objects.