Структурні дисбаланси та середньострокові сценарії інноваційного інвестування наукомістких трансформацій у промисловості - Одотюк, І.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Визначено структурні дисбаланси інвестування інновацій в економіці України. Розроблено основні економічні сценарії інвестиційного забезпечення реалізації наукомісткого напряму структурних зрушень у промисловості на середньостроковий період; окреслено організаційно-економічні передумови і загрози реалізації кожного з них.
----------- Определены структурные дисбалансы процесса инвестирования инноваций в экономике Украины. Разработаны основные экономические сценарии инвестиционного обеспечения реализации наукоемкого направления структурных преобразований в промышленности на среднесрочный период, изложены организационно-экономические предпосылки и угрозы воплощения каждого из них.
---------- The author specifies structural imbalances in the process of innovations investment in the economy of Ukraine. The main economic scenarios of investment support for realizing science-intensive directions of structural transformations in industry for medium-term period have been developed, organizational-economic preconditions and threats to their realization are described.
----------