Когнітивні моделі сприйняття змісту документації при іншомовних трансляціях на основі логіко-лінгвістичних структур із заданим змістом - Сікора, Л.С.; Квас, А. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
Cognitive model of content perception of documentation as the way to
improve an efficiency of multilingual dialog is studied. Розглянута когнітивна модель сприйняття змісту документації як засіб підвищення ефективності різномовного діалогу. Рассмотрена когнитивная модель восприятия содержания документации как способ повышения эффективности разноязычного диалога.