Принцип взаємності на шляху до єдиної теорії взаємодії - Тутик, В.Л. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
This article shows that principle of interaction can open the nature of energy
transformation’s physical effects and proves that substance and space are two sides of
one material process for which energy interchange is typical. Obtained principle,
which characterizes interacting in space and interprets short-range nuclear forces. В статті показано, як принцип взаємності дозволяє розкривати природу фізичних явищ, пов’язаних з перетвореннями енергії і доводить, що речовина та простір являють собою дві сторони єдиного матеріального процесу, для якого є характерним взаємообмін енергією. Отримано закон, що відповідає за взаємодію в просторі і пояснює принцип близькодії ядерних сил.