Інституціоналізація та розвиток усної історії: 10 років Міжнародній асоціації усної історії - Марієта де Мораес Феррейра (Схід-Захід: Історико-культурологічний збірник, 2008)
У цій статті пропонується простежити процес інституціоналізації усної історії, що набув свого консолідуючого значення 1996 р. зі створенням Міжнародної асоціації усної історії (далі — МАУІ). Головна ідея статті полягає в аналізі впливу цієї організації на зростання й поширення дослідницького поля усної історії напередодні святкування 10-ї річниці з дня її заснування.