Усні історії галичан-остарбайтерів: специфіка примусового досвіду - Лапан, Т. (Схід-Захід: Історико-культурологічний збірник, 2008)
Пропонована стаття є звітом керівника робочої групи у Західній Україні Міжнародного проекту збору документальних свідчень про долі людей, які залучалися до рабської та примусової праці. Проект проводився впродовж 2005–2006 рр.