Міжнародна робітня «Друга світова війна у пам’яті поколінь: інтернаціональна перспектива» - Грінченко, Г. (Схід-Захід: Історико-культурологічний збірник, 2008)
Міжнародна робітня «Друга світова війна у пам’яті поколінь: інтернаціональна перспектива», що відбулася 8–10 листопада 2007 р. в м. Блумінгтон, США, була організована й проведена Центром вивчення історії та пам’яті та Інститутом історії Росії та країн Східної Європи університету штату Індіана. Головна ідея організаторів робітні полягала у вивченні феномену Другої світової війни у пам’яті поколінь та її впливу на зміни в природі національних ідентичностей, інтерпретативного потенціалу й національних особливостей комеморативної політики країн-учасниць війни, практики інституціоналізації воєнного досвіду поколінь, ролі й місця методу усної історії у цих дослідженнях тощо.