Взаємозв’язок тектонічної деформованості порід та нафтогазоносності структур - Локтєв, В.С.; Черняков, О.М. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2009)
Встановлений зв’язок наявності покладів нафти і газу у південно-східній частині Дніпровсько-Донецької западини з деформованими породами приштокових зон соляних штоків.