Геофізичний моніторинг стану геологічного середовища в процесі ліквідації калійного рудника “Нова Голинь” - Анікеєв, С.Г.; Шуровський, О.Д. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2009)
Деформації земної поверхні і утворення карстових порожнин, ймовірність прориву надсольових вод у підземні пустоти – наслідок беззастережного відпрацювання гірничих виробок на площах рудників Калуш-Голинського родовища калійних солей. Задля своєчасного і ефективного застосування запобіжних заходів у межах рудних полів еколого-геологічна ситуація контролюється комплексом геодезичних і геофізичних спостережень. У роботі представлені результати геофізичного моніторингу (методами високоточної гравірозвідки і електророзвідки) геологічного середовища на ділянці Сівка Калуська рудника Нова Голинь за 2005¸2007 рр. та розглянуті деякі особливості гравітаційного моделювання динаміки середовища за просторово-часовими аномаліями поля сили тяжіння.