Просторовий аналіз індустріального забруднення грунтів Північної Астурії (Іспанія) за даними петромагнітних і геохімічних досліджень - Віршило, І.В.; Бондар, К.М. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2009)
В роботі представлені результати просторового аналізу магнітних властивостей ґрунтів північної частини провінції Астурія (Іспанія) з метою локалізації ареалів техногенної ураженості. Геоінформаційна модель, побудована на підставі петромагнітних і геохімічних даних, дозволила кількісно оцінити вплив на довкілля місцевого виробничого комплексу, виконати районування території за характером забруднення.