Особливості процесів у вогнищах на прикладі катастрофічних Суматранських землетрусів - Назаревич, А.В. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2009)
На прикладі катастрофічних Суматранських землетрусів проведено аналіз особливостей процесів у вогнищах, зокрема, співвідношень між швидкістю спорювання та зміщенням по розриву, величиною накопичених і скинутих на розриві деформацій та інших. Запропоновано фізичне пояснення для виявлених особливостей.