Структурно-парагенетичний аналіз тектонічних структур в середовищі ГІС - Шафранська, Н.В. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2009)
Структурно-парагенентичний аналіз полягає у виявленні закономірностей спільного знаходження диз’юнктивних порушень різного типу та орієнтування, що мають певні просторово-часові взаємовідношення. Вивчення просторово-генетичних “популяцій” диз’юнктивних структур в принципі дозволяє виявити кінематичні, тектодинамічні і палеореологічні особливості диз'юнктивної деформації певного масштабу. Для полегшення та прискорення побудови емпіричних діаграм простягання розломів, що використовуються у структурно-парагенетичному аналізі, було створено спеціальний програмний модуль.