Геологическое строение побережья Будакского лимана (Северо-Западное Причерноморье) - Гранова, А.К. (Геологічний журнал, 2010)
Наведено геологічну будову та речовий склад пересипу, лиману та південного схилу. Визначені ділянки антського горизонту пра-Дністра. У будові пересипу виявлено переважно середньозернистий піщаний матеріал. Спостерігається стійка тенденція відступання пересипу зі швидкістю від 1 до 2 м/рік. The geological structure and material composition of nehrung, liman and underwater slope is given. Tracts of antsky horizon of the pra- Dniester are allocated. In the structure is revealed prevalence of the medium sandy material. The proof tendency of recession of nehrung with a speed from 1 to 2 m/year is observed.