Мелкие млекопитающие плейстоцена и их роль в стратиграфии отложений лессово-почвенной формации юга Восточной Европы - Крохмаль, А.И. (Геологічний журнал, 2010)
Наведені результати досліджень автохтонних фаун дрібних ссавців з педогоризонтів плейстоцену півдня Східної Європи. Такі мікротеріофауни визначені для похованих грунтів пізнього еоплейстоцену, першого мартоноського грунту, лубенських грунтів, раннього завадівського і потягайлівського грунтів. Ідентифікована фауна мікротеріїв для відкладів з палеомагнїтним епізодом Харамільо. Results of investigations of small mammals autochthonous fauna within pedohorizon of the Eastern Europe Pleistocene in this article are present. For buried soil of Later Eopleistocene, for first Martonosha and Lubny soil, for early Zavadovka and Potyagaylovka soil the microteriofauna are determined. The positive identification of small mammals fauna with Jaramillo Subchron is realized.