Методологічна анатомія глобальної фінансово-економічної кризи - Артьомова, Т.І. (Економічна теорія, 2011)
З позицій ціннісної методології простежено витоки глобальної фінансово-економічної кризи. Подолання системної соціально-економічної дестабілізації господарської життєдіяльності кінця XX — початку XXI століть автор пов’язує з необхідністю формування логіки Серединного шляху, що спирається на нову модель загальної економічної рівноваги господарської системи. The origins of the global financial and economic crisis are traced in the perspective of methodology of values. The author links the tackling of systemic socio-economic destabilization of the end of the XX — beginning of the XXI century with the necessity to formulate the logic of the "Middle Way" that leans upon the new pattern of overall economic balance of the entire economic system.