Стан вугільної галузі в сучасний період - Середа, Л.О. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Дослідження, наведене у даній статті, дозволяє з упевненістю визначити проблему вугільної промисловості актуальною і дійти висновку, що вугілля для України є «чорним золотом» і тому вирішення найважливіших проблем цієї галузі є одним із першочергових завдань для поновлення як промислового сектору, так і господарства країни у цілому.
---------- Исследование, приведенное в данной статье, позволяет с уверенностью определить проблему угольной промышленности актуальной и сделать вывод, что уголь для Украины «черное золото» и поэтому решения важнейших проблем этой области являются одним из первоочередных задач для возобновления как промышленного сектора, так и хозяйства страны в целом.
---------- The research conducted by the author allows defining the urgent problem of the coal industry and making a conclusion that the coal is a “black gold” for Ukraine. Therefore, solution of problems urgent for this industry is necessary for recovering both of the industrial sector and economy on the whole.
----------