Экологическая составляющая в механизме управления промышленным развитием Украины - Анисимова, А.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Досліджено методологічні та практичні проблеми використання ресурсів у розвитку промислового виробництва України. Розглянуто проблеми управління розвитком промисловості на макрорівні, а також особливості оцінки ефективності використання факторів розвитку. Обґрунтовано необхідність кількісної оцінки впливу якісних чинників використання праці, капіталу й інновацій у промисловості.
---------- Исследованы методологические и практические проблемы использования ресурсов в развитии промышленного производства Украины. Рассмотрены проблемы управления развитием промышленности на макроуровне, а также особенности оценки эффективности использования факторов развития. Обоснована необходимость количественной оценки влияния качественных факторов использования труда, капитала и инноваций в промышленности.
---------- The article investigates methodological and practical problems concerning use of resources in the development of industrial production of Ukraine. It also considers the problems connected with development of industrial management at macro-level and specific features in estimation of efficiency of use of the factors of development. The necessity is grounded to make a quantitative estimation of the influence of qualitative factors of labour, capital and innovations use in the industry.
----------