Інституціоналізація чи економічна свобода: еволюція концептуальних поглядів на процеси міжнародної інтеграції - Вітер, Д.В. (Економічна теорія, 2011)
Досліджується еволюція ліберальних і неоліберальних поглядів на процеси міжнародної економічної інтеграції; розкриваються зміст і принципи концепцій ринкової, ринково-інституційної й структурної шкіл, неофункціоналізму і дирижизму в контексті осмислення інституціоналізації економічної свободи. The evolution of the liberal and neo-liberal views on the processes of international economic integration is investigated. The essence and principles of the concepts of market, institutionalized market and structural schools, of neo-functionalism and dirigisme are reviewed within the context of the analysis of institutionalization of economic freedom.