До питання розмежування компетенцій в системі «центр – місцеве самоврядування» - Кочуєв, В.І. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2010)
На основі фактичного дослідницького матеріалу виявлено найбільш проблемні позиції і тенденції, які характерні для сучасного стану розвитку місцевого самоврядування, і сформовані висновки і пропозиції щодо завдань української держави на шляху подолання конкуренції компетенцій в системі української влади. На основании фактического исследовательского материала выявлены наиболее проблемные позиции и тенденции, которые характерны для современного состояния местного самоуправления, и сформированы выводы и предложения относительно заданий украинского государства на пути преодоления конкуренции в системе украинской власти. Based on the real facts of the investigation, the most problematic situations and trends specific for the present local self-government have been defined, and conclusions and proposals concerning the tasks of the state in overcoming the competition in the Ukrainian power system have been formulated.