Державна гарантія забезпечення виконання зобов’язань - Загнітко, О.П.; Волинець, О.К.; Островська, К.В. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2010)
Проаналізовано чинне законодавство і практика надання державних гарантій у зовнішньоекономічних відносинах. Розглянуто історичний аспект, сфера та умови застосування цього засобу забезпечення виконання зобов’язань. Особливу увагу приділено узгодженню інститутів правової системи України з міжнародним економічним контекстом застосування державних гарантій і визначенню шляхів подолання існуючих проблем у сфері правовідносин, що розглядаються. Дан анализ действующего законодательства и практика предоставления государственных гарантий во внешнеэкономических отношениях. Рассмотрены исторический аспект, сфера и условия применения этого способа обеспечения исполнения обязательств. Особенное внимание уделено согласованию институтов правовой системы Украины с международным экономическим контекстом применения государственных гарантий и определению путей преодоления существующих проблем в сфере правоотношений, которые рассматриваются. The paper analyzes the current legislation and practice in giving state guarantees in the foreign economic relations. A historical aspect, sphere and conditions for applying this means of providing fulfillment of obligations are considered. A special attention is paid to conformity of Ukraine’s legal system institutes to the international economic context of applying the state guarantees, the ways of solution of problems existent in the sphere of legal relations under consideration are shown.