Перспективи залучення прямих іноземних інвестицій в економіку України - Бутенко, Т.О.; Журавльова, Д.В. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2010)
Проаналізовано поточні тенденції залучення прямих іноземних інвестицій в економіку України. Встановлено що за останні роки у структурі залучених прямих іноземних інвестицій переважає банківський сектор, а міжнародний інвестиційний імідж країни продовжує залишатися низьким. З урахуванням цього обгрунтовано пропозиції щодо визначення напрямів державної інвестиційної політики з метою залучення прямих іноземних інвестицій в реальний сектор економіки України. Проанализированы текущие тенденции привлечения прямых иностранных инвестиций в экономику Украины. Установлено, что в последние годы в структуре привлечённых прямых иностранных инвестиций преобладает банковский сектор, а международный инвестиционный имидж страны продолжает оставаться низким. С учетом этого обоснованы предложения по определению направлений государственной инвестиционной политики с целью привлечения прямых иностранных инвестиций в реальный сектор экономики Украины. Current tendencies of foreign direct investment attraction in the Ukrainian economy are analyzed. It was found that for the last years the bank sector has prevailed in the structure of FDI inflows, and our country still has low international investment image. Proposals to determine directions of public investment policy for the purpose of foreign direct investment attraction in the real sector of the Ukrainian economy are grounded.