Урахування основних чинників при визначенні економічної доцільності відпрацювання малих залишкових законсервованих запасів вугілля - Пономаренко, П.І.; Марченко, О.О. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто чинники, що обмежують повноту виїмки запасів вугілля. Надано визначення поняттю «законсервовані запаси» вугілля. Обґрунтовано критерій і наведено метод визначення економічної ефективності видобутку малих залишкових запасів на вугільних шахтах.
---------- Рассмотрены факторы, ограничивающие полноту выемки запасов угля. Дано определение понятия «законсервированные запасы» угля. Обоснован критерий и приведен метод определения экономической эффективности извлечения малых остаточных законсервированных запасов на угольных шахтах.
---------- The factors are determined which have influence on full extraction of coal reserves. The definition is given to the notion “laid-up coal reserves”. The criterion is grounded and the method is presented which are to be used for estimation of economic efficiency of extraction of remaining laid-up coal reserves.
----------