Проблемні питання захисту прав платників податків - Недодаєва, Н.Л. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2011)
Досліджено правові та організаційні проблеми забезпечення прав платників податків в Україні, проаналізовано права платників щодо адміністративного та судового оскарження рішень податкових органів. Наведено світовий досвід і пропозиції щодо посилення захисту прав платників податків. Исследованы правовые и организационные проблемы обеспечения прав плательщиков налогов в Украине, проанализированы права налогоплательщиков при административном и судебном обжаловании решений налоговых органов. Приведены мировой опыт и предложения по усилению защиты прав налогоплательщиков. The paper studies the legal and organizational problems concerning ensuring the taxpayers rights in Ukraine, analyses the rights of taxpayers in the administrative and judicial tax appeals. The world experience is described, and proposals to strengthen the protection of taxpayers rights are offered.