Тенденції використання найманої праці в умовах інтеграції України до СОТ - Куляк, І.І.; Куляк, А.І. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2011)
У статті розглянуто тенденції використання найманої праці в регіонах України, актуальні проблеми визначення негативних наслідків у сфері зайнятості щодо перерозподілу робочої сили між видами економічної діяльності. Розроблено і запропоновано способи вдосконалення і втілення державної стратегії й ефективного використання найманої праці, створення розвинутого ринку праці в умовах інтеграції України до СОТ. В статье рассмотрены тенденции использования наемного труда в регионах Украины, актуальные проблемы определения негативных последствий в сфере занятости и перераспределения рабочей силы между видами экономической деятельности. Разработаны и предложены способы совершенствования и воплощения государственной стратегии по эффективному использованию наемного труда в условиях интеграции Украины в ВТО. The article describes the tendencies of the wage labour use in the regions of Ukraine, urgent issues of determination of negative consequences in the field of employment and redistribution of labour force within economic activities. The methods of perfection and implementation of the state strategy on the effective use of the wage labour under conditions of Ukraine’s integration in WTO.