Організаційно-господарські зобов’язання з контролю (нагляду) за господарською діяльністю - Віхров, О.П. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2011)
Обґрунтовано, що відносини, які виникають при здійсненні контролю (нагляду) за господарською діяльністю суб’єктів господарювання між такими суб’єктами та органами контролю (нагляду), є організаційно-господарськими зобов’язаннями з контролю (нагляду) за господарською діяльністю. Обосновано, что отношения, возникающие при осуществлении контроля (надзора) за хозяйственной деятельностью субъектов хозяйствования между такими субъектами и органами контроля (надзора), являются организационно-хозяйственными обязательствами по контролю (надзору) за хозяйственной деятельностью. The article proves that the relations that arise during the implementation of control (supervision) over the economic activity of the economic entities between given entities and control (supervision) bodies are the organizational and economic obligations on control (supervision) over the economic activity.