Научно-теоретические основы прогнозирования платежеспособности промышленных предприятий - Петенко, И.В.; Кучер, В.А. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2011)
Обосновано, что концепция прогнозирования платежеспособности угледобывающего предприятия должна отражать все специфические особенности функционирования и потенциальные возможности развития предприятия. Разработаны варианты концепции стратегического развития предприятий на основе учета их месторасположения в группе платежеспособности. Обґрунтовано, що концепція прогнозування платоспроможності вуглевидобувного підприємства повинна відображати всі специфічні особливості функціонування й потенційні можливості розвитку підприємства. Розроблено варіанти концепції стратегічного розвитку підприємств на основі обліку їхнього місця розташування у групі платоспроможності. It is grounded that the conception of solvency forecasting for the coal
mining enterprise must reflect all specific features of operation and potentialities of the enterprise development. The variants of the enterprise’s strategic development conception have been worked out taking into account their place in the solvency group.