Використання методу капіталізації при оцінюванні технічного стану основних засобів промислових підприємств - Козик, В.В.; Ємельянов, О.Ю.; Колещук, О.Я. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2011)
Визначено сутність і здійснено класифікацію показників технічного стану основних засобів підприємства. Проведено групування чинників, які зумовлюють зношування основних фондів. Обґрунтованонеобхідність використання дохідного підходу до оцінювання залишкової вартості основних засобів. Побудовано моделі оцінювання технічного стану основних засобів методом капіталізації. Визначено ознаки настання катастрофічного зношення основних засобів. Определена сущность и осуществлена классификация показателей технического состояния основных средств предприятия. Проведена группировка факторов, обусловливающих износ основных фондов. Обоснована необходимость использования доходного подхода к оценке остаточной стоимости основных средств. Построены модели оценки технического состояния основных средств методом капитализации. Определены признаки наступления катастрофического износа основных средств. The essence is defined and classification of the indicators which show the technical state of enterprise’s basic assets is presented. The factors that cause the deterioration of basic assets have been grouped. The necessity of using an income based approach to estimation of the residual value of basic assets is grounded. The models have been built to estimate the technical state of the basic assets using the method of capitalization. The signs of catastrophic depreciation of the basic assets have been identified.