Проблеми фокусування лазерного випромінювання та способи їх вирішення при виготовленні друкарських форм - Ярка, Н.В. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2011)
Розглянута залежність фокусування лазерного пучка від характеристик випромінювання та виконаний короткий огляд способів підвищення роздільної здатності запису зображення на формний матеріал при виготовленні друкарських форм. Рассмотрена зависимость фокусировки лазерного пучка от характеристик излучения и осуществлен короткий обзор способов повышения разрешающей способности записи изображения на формный материал при изготовлении печатных форм. Dependence of laser beam focusing from exposure features has been examined and a brief overview of image recording resolution improvement in prepress has been held.