Зарубіжний і вітчизняний досвід прогнозування розвитку промислового виробництва регіону - Важинський, Ф.А.; Молнар, О.С.; Колодійчук, А.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто різні підходи до розробки прогнозів на основі вивчення зарубіжного та вітчизняного досвіду прогнозування перспектив розвитку. Стратегічне управління як на національному, так і на регіональному рівні неможливе без побудови системи соціально-економічних передбачень і чітко визначених пріоритетів розвитку.
---------- Рассмотрены разные подходы к разработке прогнозов на основе изучения зарубежного и отечественного опыта прогнозирования перспектив развития. Стратегическое управление как на национальном, так и на региональном уровне невозможно без построения системы социально-экономических предсказаний и четко определенных приоритетов развития.
---------- Different approaches to the development of forecasts on the basis of studying foreign and domestic experience in forecasting prospects for the development are considered. Strategic management both at the national and regional level is impossible without construction of the system for socio-economic predictions and clearly-defined priorities of development.
----------