Модифікування поверхні оксиду молібдену МоО3 шляхом його механохімічної обробки - Литвин, Н.С.; Халамейда, С.В.; Зажигалов, В.О. (Хімія, фізика та технологія поверхні, 2010)
Показано, що механохімічна обробка МоО3 в різних середовищах дозволяє змінювати кристалічну модифікацію оксиду і відносний вміст його кристалографічних площин на поверхні; при цьому в результаті обробки збільшується питома поверхня та зменшується розмір частинок. В залежності від умов обробки та характеристик поверхні одержані зразки при окисненні С2Н5ОН демонструють високу селективність по ацетальдегіду або етилену. Показано, что механохимическая обработка МоО3 в различных средах позволяет изменять кристаллическую модификацию оксида и относительное содержание его кристаллографических плоскостей на поверхности; при этом увеличивается удельная поверхности и уменьшается размер частиц. В зависимости от условий обработки и характеристик поверхности полученные образцы при окислении С2Н5ОН демонстрируют высокую селективность по ацетальдегиду или этилену. It was shown that mechanochemical treatment of МоО3 in various media permits to change the crystalline modification of oxide and relative content of the crystallographic planes on its surface. An increase of surface area and reduction of the particle sizes as a result of treatment was determined. The samples obtained demonstrate high selectivity on acetaldehyde or ethylene in reaction of С2Н5ОН oxidation which depends on the treatment conditions and surface characteristics.