Смешанные гидроксиды алюминия, лантана и церия для извлечения фосфатов - Лесничая, Т.В.; Зыкова, О.П.; Ходаковская, Т.А.; Вислогузова, Н.М.; Александрова, В.С.; Териковская, Т.Е.; Кириллов, С.А. (Хімія, фізика та технологія поверхні, 2010)
Осаждением из водных растворов синтезированы гидроксид алюминия и его смеси с гидроксидами лантана и церия (IV) в соотношении 4:1. Охарактеризована пористая структура полученных гидроксидов и их способность поглощать фосфат-ионы Осадженням з водних розчинів синтезовано гідроксид алюмінію та його суміші з гідроксидами лантану та церію (IV) у співвідношенні 4:1. Охарактеризовано порувату структуру одержаних гідроксидів та їхню здатність поглинати фосфат-іони. Aluminum hydroxide and its mixtures with lanthanum and cerium hydroxides with the ratio of 4:1 have been synthesized by deposition from aqueous solutions. Porous structure of the hydroxides obtained has been characterized as well as their ability to absorb phosphate-ions.