Synthesis of Silicas with Carboxyl Functionality Using Template Method - Dudarko, О.A.; Bakulina, D.S.; Zub, Yu.L. (Хімія, фізика та технологія поверхні, 2010)
A one-step method of synthesis of new materials with acidic carboxylic groups, based on the template method, has been developed. It was found that the postsynthetic treatment of silicas in boiling HCl leads to changes in structural parameters and changes the nature of functional groups. Efficiency of the methods was demonstrated by powder X-ray diffraction, infrared spectroscopy, and thermal analysis. На основі темплатного методу розроблено методику одностадійного синтезу нових матеріалів з кислотними карбоксильними групами. Встановлено, що процедура постсинтетичної обробки зразків кремнеземів в киплячій соляній кислоті приводить до зміни структурних параметрів і природи функціональних груп. Ефективність розроблених методик була доведена за допомогою дифрактометрії, ІЧ-спектроскопії та термічного аналізу. На основе темплатного метода разработана методика одностадийного синтеза новых материалов с кислотными карбоксильными группами. Установлено, что процедура постсинтетической обработки образцов кремнеземов в кипящей соляной кислоте приводит к изменению структурных параметров и природы функциональных групп. Эффективность разработанных методик была доказана с помощью дифрактометрии, ИК-спектроскопии и термического анализа.