Radiochemical Study of Biopolymers Sorption on Hydrophobic Surfaces - Chernysheva, M.G.; Badun, G.A. (Хімія, фізика та технологія поверхні, 2010)
The behavior of globular proteins (lysozyme, human serum albumin) and humic acids of coal (Powhumus) in aqueous/oil and aqueous/graphene systems was studied by means of tritium tracer. Tritium labeled biomolecules were obtained by tritium thermal activation method. Adsorption isotherms were obtained by liquid scintillation spectrometry of tritium either in traditional performance or in scintillation phase technique Метод радіоактивних індикаторів був застосований для дослідження поведінки глобулярних білків (лізоцим, сироватковий альбумін людини) та гумінових кислот вугілля (Powhumus) в системах вода/олія та вода/графен. Мічені тритієм біополімери були одержані методом термічної активації тритію. Ізотерми адсорбції біологічних макромолекул на межі поділу вода/графен і на міжфазній границі вода/олія були отримані за допомогою відповідно рідинно-сцинтиляційної спектрометрії тритію в традиційному варіанті та методом сцинтилюючої фази. Метод радиоактивных индикаторов был применен для исследования поведения глобулярных белков (лизоцим, сывороточный альбумин человека) и гуминовых кислот угля (Powhumus) в системах вода/масло и вода/графен. Используемые меченые тритием биополимеры были получены методом термической активации трития. Изотермы адсорбции биологических макромолекул на поверхности раздела вода/графен и межфазной границе вода/масло были найдены с помощью жидкостной сцинтилляционной спектрометрии трития в традиционном варианте и в варианте метода сцинтиллирующей фазы соответственно.