Титаносиликатные композитные микромезопористые материалы TS-1/MCM-41 - Гринь, С.В.; Сторчак, З.А.; Левчик, В.М.; Алексеев, С.А.; Яремов, П.С.; Ильин, В.Г. (Хімія, фізика та технологія поверхні, 2010)
Путем агрегации наночастиц золя – прекурсора цеолита TS-1 в структуру МСМ-41 в процессе темплатного синтеза получены микромезопористые композитные титаносиликаты, исследованы их структурно-сорбционные свойства, а также каталитическая активность в модельной реакции жидкофазного окисления циклогексана пероксидом водорода. Шляхом агрегації наночастинок золю – прекурсора TS-1 в структуру МСМ-41в процесі темплатного синтезу одержані мікромезопористі композитні титаносилікатні матеріали, досліджені їх структурно-сорбційні властивості, а також каталітична активність в модельній реакції рідкофазного окиснення циклогексану пероксидом водню. Micro/mesoporous titanosilicate composites were synthesized by incorporation of TS-1 sol nanoparticles into the MCM-41 structure during the template synthesis process. Their structural and sorption parameters were determined as well as the catalytic activity in liquid phase cyclohexane oxidation by H2O2.