Право як міра свободи - Гаврилов, М.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
У статті право розкривається як наявне буття свободи, обов’язок розглядається як спосіб прояву і доповнення права, ідея свободи визначається через діалектику єдності прав і обов’язків. В статье право раскрывается как наличное бытие свободы, обязанность рассматривается как способ проявления и дополнения права, идея свободы определяется через диалектику единства прав и обязанностей. In the article a right is revealed as available being of freedom, a duty is examined as a method of display and addition of a right, the idea of freedom is determined through dialectics of unity rights and duties.