Роль "мимезиса" в формировании моральной личности - Галазюк, О.Д. (Наука. Релігія. Суспільство, 2007)
Эта статья посвящена проблеме определения роли «мимезиса» в сотворении моральной личности. Фундаментальными особенностями этого исследования являются следующие: системный анализ различных аспектов понимания концепции «мимезиса» Платоном и Аристотелем, использование глобальной мировой сети для поиска современных интерпретаций термина «мимезис», сопоставление разнообразных проявлений феномена «мимезиса» в культуре и негативных моментов его коммерческой эксплуатации. Ця стаття присвячена проблемі визначення ролі «мімезису» у створенні моральної особистості. Фундаментальними особливостями даного дослідження є наступні: системний аналіз різних аспектів розуміння концепції «мімезису» Платоном та Аристотелем, використання глобальної світової мережі для пошуку сучасних інтерпретацій терміна «мімезис», порівняння різнобічних проявів феномену «мімезису» у культурі та негативних моментів його комерційної експлуатації. This article is devoted to the problem of role “mimesis” determination in creation moral personality. Fundamental peculiarities of this investigation are following: system analysis of different aspects of understanding the concept “mimesis” by Plato and Aristotle using the World-Wide Web for searching of modern interpretation the term “mimesis”, comparison of various phenomena’s “mimesis” in culture and negative moments of its commercial exploitation.