Історіософські погляди Юрія Липи - Козій, І.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
У статті проаналізовані історіософські погляди Ю. Липи. Зокрема досліджені пошуки науковця витоків
української ментальності в контексті найбільш знакових подій та процесів, які мали місце в історії України. В статье проанализированы историософские взгляды Ю. Липы. В частности изучены поиски ученого
касательно формирования украинского менталитета в контексте наиболее важных событий и процессов,
которые имели место в истории Украины. In this article are analyzed J. Lypa’s historiophilosophical views. In particular, are studied scientist’s researches
of outflows of Ukrainian mentality in context of most symbolic events and processes that took place in Ukrainian
history.