Духовність як необхідна складова буття творчої особистості в ідеальній реальності - Скок, Н.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
За допомогою буття творчої особистості й похідних від неї форм життєдіяльності (буття соціального й
духовного) виявляється буття ідеальної реальності. Ідеальне виступає духовним засобом перетворення
людиною світу, а духовність людини є відображенням сутності духу людини, формою виявлення
ідеальної реальності. При помощи бытия творческой личности и производных от нее форм жизнедеятельности (бытия социального и
духовного) проявляется бытие идеальной реальности. Идеальное выступает духовным средством
преобразования человеком мира, а духовность человека является отображением сущности духа человека,
формой проявления идеальной реальности. By means of genesis of the creative person and derivatives from her forms of ability to live (genesis social and spiritual)
genesis of an ideal reality is shown. Ideal acts as spiritual means of transformation by the person of the world, and
spirituality of the person is display of essence of spirit of the person, the form of display of an ideal reality.