Узгодження напрямів реформи адміністративно-територіального устрою та міжбюджетних відносин - Толопіло, М.П. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2006)
Запропоновано пропозиції, що дозволять удосконалити систему взаємодії органів публічної влади різних рівнів щодо виробництва суспільних благ та послуг, регламентувати фінансові відносини між органами державної влади та органами місцевого самоврядування, забезпечити прозорість процесів розподілу фінансових ресурсів через механізми міжбюджетних трансфертів.
---------- Предложены предложения, которые разрешат усовершенствовать систему взаимодействия органов публичной власти различных уровней относительно производства общественных благ и услуг, регламентировать финансовые отношения между органами государственной власти и органами местного самоуправления, обеспечить прозрачность процессов распределения финансовых ресурсов через механизмы межбюджетных трансфертов.
---------- The proposals are offered which will provide improvement of the system of interaction between different-level public authorities in regard tproduction of public wealth and services, reglamentation of financial relations between state authority and local authorities, transparence of processes related to distribution of financial resources through mechanisms of interbudgetary transfers.
---------