Кваліфікаційні верстви та професійна освіта робітників металургії та машинобудування України в 1960 - 1985 рр. - Заблоцька, К.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
У статті виявлені основні підходи до класифікації робітників за рівнем кваліфікації, кількісно та якісно
охарактеризовані верстви робітників металургії та машинобудування України низького, середнього та
високого рівня кваліфікації, проаналізована професійна освіта як один з головних чинників їх
трансформації. В статье выявлены основные научные подходы к классификации рабочих по уровню квалификации,
качественно и количественно охарактеризованы слои рабочих металлургии и машиностроения Украины
низкого, среднего и высокого уровня квалификации, проанализировано профессиональное образование
как один из главных факторов их трансформации. The basic scientific approaches to classification of workers on a skill level are revealed, strata of workers of
metallurgy and mechanical engineering of Ukraine of a low, average and high skill level are characterized
qualitatively and quantitatively, vocational training is analysed as one of primary factors of their transformation.