Становлення ідеологічних форм в Україні періоду раннього Середньовіччя - Ситник, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
У статті аналізується процес становлення ранніх ідеологічних форм в Україні на етапі формування
ранньосередньовічної держави. Досліджується заміщення язичництва християнством, робиться
акцент на своєрідному поєднанні старих і нових форм ідеологічних уявлень. В статье анализируется процесс становления ранних идеологических форм в Украине на этапе формирования
раннесредневекового государства. Исследуется замещение язычества христианством, делается акцент на
своеобразном сочетании старых и новых форм идеологических представлений.