Атеїзм і релігія в контексті духовної культури суспільства - Котляр, Г.Є. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
У статті аналізуються питання взаємовідносин атеїзму і релігії як ціннісних чинників духовної культури.
Доводиться теза, що релігію та атеїзм слід розглядати як діалектично пов’язані протилежні сторони
єдиного процесу розвитку духовної культури людства. В статье анализируются вопросы взаимоотношений атеизма и религии как ценностных факторов духовной
культуры. Доказывается тезис, что религию и атеизм необходимо рассматривать как диалектически
связанные противоположные стороны единого процесса развития духовной культуры человечества. The questions of mutual relations of atheism and religion as valuable factors of spiritual culture are considered in
the article. The thesis is proved, that the religion and atheism is necessary for considering as dialectically
connected opposite parties of uniform development of spiritual culture of mankind.